چهارشنبه , می 8 2024

بودجه فیلترشکن سایفون توسط بی بی سی و دولت امریکا تامین می شود

بودجه فیلترشکن سایفون توسط بی بی سی و دولت امریکا تامین می شود

فیلترشکن سایفون یکی از پرنفوذترین فیلترشکن هایی است که به دلیل تبلیغات گسترده شبکه های تلویزیون غربی فارسی زبان در بین کاربران ریشه کرده است. پس از موج فیلترینگ تلگرام خواندیم که فیلترشکن سایفون پس از فیلتر اولیه تلگرام به میزان دو برابر بیشتر روی دستگاه کاربران باقی مانده است. حالا به اعتراف همان ها که این فیلترشکن را تبلیغ می کنند گفته می شود بودجه فیلترشکن سایفون توسط بی بی سی و دولت امریکا تامین می شود! در ادامه با ترنجی همراه باشید تا درباره آن صحبت کنیم.

فیلترشکن سایفون متعلق به چه کشوری است؟

فیلترشکن سایفون یک دهه پیش در سیتیزن‌لب (آزمایشگاه شهروندی) دانشگاه تورنتوی کانادا پایه‌گذاری شد. حالا سایفون یک شرکت خصوصی است که بخشی از بودجه‌اش را از قراردادهایش با بنگاه‌های خبری بین‌المللی نظیر بی‌بی‌سی تأمین می‌کند و بخشی دیگر هم از کمک‌هزینه دولت آمریکا برای آزادی اینترنت می‌آید

مایکل هال رئیس شرکت سازنده فیلترشکن ‘سایفون’ در توصیف قراردادهای شرکتش می‌گوید ‘ما برای شبکه‌های خبری مخاطب می‌آوریم و آن‌ها پولش را می‌دهند.‘

او می‌گوید ۱۰ سال پیش فکر می‌کرد روزی برسد که دیگر نیازی به سایفون نباشد، ولی در سال‌های گذشته گسترش فیلترینگ و سانسور اینترنت ‘نه فقط در جوامع بسته، بلکه حتی در جوامع باز’ بوده و این باعث شده تقاضا برای فیلترشکن‌ها بیشتر شود.
ایران دارای پیشرفته‌ترین سیستم فیلترینگ اینترنت در دنیا
سایفون

سایفون

سازندگان فیلترشکن سایفون می‌گویند ایران پیشرفته‌ترین سیستم فیلترینگ اینترنت در دنیا را دارد. مایکل هال در گفت‌وگوی اختصاصی با بی‌بی‌سی فارسی گفته قبلاً چین این مقام را در اختیار داشت؛ ولی طبق تجربه این شرکت، این ایران است که قوی‌ترین سیستم فیلترینگ جهان را داراست. او می‌گوید ایران ‘آدم‌های خیلی باهوشی دارد که کارشان مقابله با آدم‌های باهوش ماست.’

کاربران میلیونی فیلترشکن سایفون

به گفته رئیس سایفون، این نرم‌افزار ‘بین یک و نیم تا دو میلیون’ روزانه از این فیلترشکن در ایران استفاده می‌کنند؛ آماری که در مواقع تشدید فیلترینگ یا مسدود شدن بعضی سرویس‌ها بیشتر هم می‌شود.

آقای هال می‌گوید اوایل سال ۲۰۱۸ (زمستان ۱۳۹۶) که ایران پیام‌رسان تلگرام را فیلتر کرد، برای دو هفته شمار کاربران سایفون در ایران به ‘بیش از ۱۰ میلیون نفر’ رسید.

او تلاش‌ها برای مؤثر نگه داشتن سایفون را به یک ‘جنگ فرسایشی’ تشبیه کرده و گفته بعضی از روش‌هایی که ایران برای از کار انداختن فیلترشکن‌ها استفاده می‌کند، روی سیستم‌های مالی و تجاری ایران هم تأثیر منفی می‌گذارد و استفاده از اینترنت را مشکل می‌کند. ‘در نتیجه به طور طبیعی یک مقدار مقاومت ایجاد می‌شود و فیلترینگ شدید را فقط برای مدت محدودی می‌توانند اعمال کنند.’

از فیلترشکن سایفون استفاده نکنید

با توجه به این شرایط و اعتراف مشخص درباره اینکه بودجه فیلترشکن سایفون توسط بی بی سی و دولت امریکا تامین می شود و تبلیغات گسترده توسط شبکه های فارسی زبان بریتانیایی و بیگانه مشخص است که این بودجه صرف توجیه زیبای “آزادی اینترنت” نیست و در خوش‌بینانه‌ترین حالت به گفته رئیس شرکت سازنده فیلترشکن ‘سایفون’، آن ها بودجه میگیرند که مخاطب را به شبکه های بیگانه هدایت کنند!

به توصیه ما در ترنجی، اگر به هر دلیلی نیاز به استفاده از اینترنت از روش های امن دارید، از راه های خصوصی و ایمن غیر رایگان استفاده نمایید.

About downloadvpn

Check Also

اینترنت

وزیر ارتباطات: نه نامه فیلتر فیلترشکن ها را دیدم و نه امضاء کرده ام!

وزیر ارتباطات: نه نامه فیلتر فیلترشکن ها را دیدم و نه امضاء کرده ام! رئیس …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.